Cynamonowe ciacho dyniowo- jabłkowe (wege) z masłem orzechowym , duszonymi jabłkami , jogurtem naturalnym
Składniki :
~ 3 łyżki mąki owsianej
~łyżka mąki orzechowej
~posiekane orzechy
~żurawina
~ łyżka mielonego lnu
~3 łyżki puree z dyni
~ 3 łyżki musu jabłkowego + łyżka siemia lnianego (ziarna)
~cynamon
~ sok z cytryny
Mus jabłkowy mieszamy z siemiem lnianym .Odstawiamy na ok 15 min.(polecam na całą noc)
Mąkę przesiewamy dodajemy orzechy,żurawinę ,len ,cynamon.
Mieszamy dokładnie z puree ,sokiem z cytryny i musem jabłkowym .
Jak masa jest za gęsta można dodać odrobinę wody (ja nie dodawałam).
Pieczemy 30 min/180*C .
Podajemy z dodatkami .
.
Szarlotka to już taki powiew jesieni... ale kocham :)
OdpowiedzUsuńNa przedostatnim zdjęciu ten jogurt wygląda jak płynne srebro! Obok złotego jabłka. Na bogato :D
OdpowiedzUsuńod razu piękniej ja zdjęcia większe <3
OdpowiedzUsuńciasto wegańskie a obok jogurt- hahah ja tak mam zawsze :D
Dynia i jabłko, jak jesiennie! Pam ma rację, złote jabłko i płynne złoto w postaci masła orzechowego, w kąpieli ze srebrnego jogurtu :D Wyobrażam sobie jak smakowało to ciacho <3
OdpowiedzUsuńZapomniałam o tym wspaniałym połączeniu jakim jest jablko z dynią!
OdpowiedzUsuńIii... Już wiem co jako pierwsze zrobię z puree z dyni :3 Boskie!
OdpowiedzUsuń