Lody tofu-banan-wiśnia z wiórkami kokosa oraz migdałami
Składniki:
-200gr tofu naturalnego
- 5 namoczonych w nocy daktyli
-mrożony banan
- mrożone wiśnie
-łyżeczka rozpuszczonego oleju kokosowego
- migdały
- prażone wiórki kokosa
Mrożonę owoce wyjmujemy z zamrażalki na 5 minut. Blendujemy banana i tofu razem dodajemy olej ,daktyle.posiekane migdały. Blendujemy dalej .Przekładamy połowe masy do miseczki i odstawiamy jeszcze na chwilę do zamrażalki. Do pozostałej masy dodajemy mrożone wiśnie i blendujemy aż do odpowiedniej konsystencji .Podajemy z dodatkami ( u mnie prażone wiórki i migdały ) .
- migdały
- prażone wiórki kokosa
Mrożonę owoce wyjmujemy z zamrażalki na 5 minut. Blendujemy banana i tofu razem dodajemy olej ,daktyle.posiekane migdały. Blendujemy dalej .Przekładamy połowe masy do miseczki i odstawiamy jeszcze na chwilę do zamrażalki. Do pozostałej masy dodajemy mrożone wiśnie i blendujemy aż do odpowiedniej konsystencji .Podajemy z dodatkami ( u mnie prażone wiórki i migdały ) .
Jaki śliczny kolor!!!
OdpowiedzUsuńKocham wszelkie lody z owoców, a Twoje wyglądają świetnie:)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis! :) Lody wyglądają przepysznie, a kolorek jest cudowny :)
OdpowiedzUsuńO raany,jakie to musiało być pyszne!
OdpowiedzUsuń