piątek, 21 sierpnia 2015

Prostota !

Lody tofu-banan-wiśnia z wiórkami kokosa oraz migdałami
Składniki:
-200gr tofu naturalnego
- 5 namoczonych w nocy daktyli
-mrożony banan 
-  mrożone wiśnie
-łyżeczka rozpuszczonego oleju kokosowego
- migdały 
- prażone wiórki kokosa 
Mrożonę owoce  wyjmujemy z zamrażalki na 5 minut.  Blendujemy  banana i tofu razem  dodajemy olej ,daktyle.posiekane migdały. Blendujemy dalej  .Przekładamy połowe masy do miseczki i odstawiamy jeszcze na chwilę do zamrażalki. Do pozostałej masy dodajemy  mrożone wiśnie i blendujemy aż do odpowiedniej konsystencji .Podajemy z dodatkami ( u mnie prażone wiórki i migdały ) .

4 komentarze:

  1. Kocham wszelkie lody z owoców, a Twoje wyglądają świetnie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny przepis! :) Lody wyglądają przepysznie, a kolorek jest cudowny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O raany,jakie to musiało być pyszne!

    OdpowiedzUsuń