Budyń jaglany brzoskwiniowo -bananowy podany z brzoskwinią i wiórkami kokosa .
Składniki :
~ 5 łyzek kaszy jaglanej
~ mały jogurt grecki
~4 namoczone w nocy daktyle
~kopiasta łyżka masła orzechowego
~ 1/2 banana (w kosteczke )
~ 2 brzoskwinie (w kosteczke)
~ łyżka zmielonego siemia lnienego
Kasze gotujemy 10-15 min. z daktylami do momentu gdy pochłonie całą wodę .Zostawiam do ostygnięcia.
Do kaszy dodaje wszystkie składniki i blendujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
4h snu to dla mnie za mało ..., coś na szybko po nie przespanej nocy , dziś wbiegłam do kuchni jak 'głodny wilk '...
Mam nadzieję ,że sie wyspaliśćie .
Klaudia - "głodny wilk", chciałabym to zobaczyć ;) Dla mnie 4 to też zbyt mało, ale niestety szkolna rutyna robi swoje. 6h - jestem w siódmym niebie. Za to po ok. 8 godzinach cały dzień chodzę nieco "odklejona i rozwleczona". U Ciebie też kultowe łyżeczki z Ikei? :D
OdpowiedzUsuńUwierz było co oglądać ;p
OdpowiedzUsuńdla mnie tak 6-8h jest ok ;)
Tak , dużo rzeczy z Ikei znajdziesz w mojej kuchni ☺
uwielbiam budynie jaglane, kremy, wszystko co z jaglanej! A zwłaszcza w takiej wersji! No i piąteczka za wilczy apetyt rano, chociaż u mnie cały dzień dzisiaj taki 'głodny' :D
OdpowiedzUsuńOjejku, 4h :O Ja bym padła! Ale pewnie dziś lepiej się wyśpisz! Mięłgo dniua, po takim śniadaniu nawet cieżka noc nie straszna :*
OdpowiedzUsuńhttp://worshipingmornings.blogspot.com/