wtorek, 20 października 2015

Klapa!


Serniczek dyniowy  z kaszy jaglanej z malinami  na orzechowym spodzie .


Spód:
~3 łyżki płatków owsianych 
~ łyżka mąki orzechowej 
~ mix posiekanych orzechów
~1/2 banana
~łyżka masła orzechowego 
Wszystkie dokładnie miksujemy blenderem .
Przekładamy do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia.
Odstawiamy do zamrażarki na 2h.

Serniczek dyniowy z kaszy jaglanej :
~kopiasta łyżka puree z dyni
~150g twarogu
~2łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 
~ mix posiekanych  orzechów 

Wszystkie składniki miksujemy i nakładamy na spód.
Odstawiamy na całą noc do lodówki.
Uważajcie przy wyjmowaniu , mi się rozwaliło trochę ;//
Ale w smaku najlepsze połączenie składników ! Było mega !
Dziś najgorszy dzień na uczelni , od rana do wieczora ! ;///
Zaczynają się projekty, referaty ,eseje , dużo pracy przede mną ...
Mam nadzieję ,że wieczorem uda mi się podjechać na basen , trochę relaksu !

2 komentarze:

  1. Co z tego że się porozwalał, takie połączenie musi smakować genialnie w każdej formie :) trzymam kciuki za studia i obowiązkowo idź na ten basen :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Może się rozwalił, ale wygląda przez to szałowo :D
    Widzę, że wtorki mamy podobne- całe na uczelni :P

    OdpowiedzUsuń