czwartek, 17 września 2015

Piña colada !


Budyń z kaszy jaglanej a'la pinacolada na mleczku kokosowym z świeżym ananasem ,bananem ,prażónymi wiórkami kokosa 
 Składniki :
~ 4 łyżki suchej  kaszy jaglanej
~dojrzały banan
~kawałek świeżego ananasa
~150 ml mleczka kokosowego
~łyżeczka miodu
~łyżka mąki kokosowej 
~wiórki kokosa 
~łyżka namoczonych nerkowców

Kaszę gotujemy ok 10-12 min.
Odstawiamy do ostygniecja i napęcznienia .
Blendujemy z bananem ,ananasem ,mąką kokosową ,miodem,mleczkiem kokosowym oraz nerkowcami.
Mieszam z wiórkami kokosa .
Podajemy z dodatkami .

Proste , szybkie a jak smaczne ! To połaczenie wymiata !
Takie śniadania idealnie dla mnie , bo ten tydzień totalnie mam zabiegany i dość ważny w mojm życiu .
Ehh nawet nie mam chwilki ,poczytać co tam u Was ;/ (boże ,aż wstyd się przyznać) ,obiecuję ,że nadrobię i to jeszcze bardziej w Poznaniu ;) już za kilka dni ♥♥♥
Dziękuję Wiktorii za przygarnięcie mojej istoty do domu ;*
Nie poznaję siebie , czy to możliwe, że aż tak  człowiek może w tak wkrótki czasie się zmienić, dojrzeć ..?
Zwykle cicha , trudno otwierająca się na nowych ludzi dziewczyna ( bo na tylu się zawiodła ..),ucieka już ze swojej strefy komfortu (dom) , przekracza granice , idzię do przodu ...

Miłego dnia !

5 komentarzy:

  1. Gwarantuję, że to możliwe Kochana. Wiem to z autopsji :D Piątka za jaglaną :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też uwielbiam smaki a'la pina colada ;) Wielkie zmiany są możliwe w bardzo krótkim czasie. Cieszę się, że znowu będziemy miały okazję spędzić razem wieczór i do soboty :*

    OdpowiedzUsuń
  3. zazdroszczę wam tej wizyty w Poznaniu, potrzebuję terapii jak nigdy wcześniej!

    OdpowiedzUsuń