Wegański piernik XXL przekładany kremowy serkiem pomarańczowym z duszonymi pomarańczami
Wegański piernik :
~1/4 mąki gryczanej
~2 łyżki mąki kukurydzianej
~łyżka mąki żołędziowej
~łyżka mielonego lnu
~łyżeczka nasion chia + 3łyżki wrzątku
~łyżeczka erytrolu
~łyżka masła orzechowego
~łyżeczka domowej przyprawy do piernika
~1/2 szklanki startej drobno marchewki
~1 rozgnieciony banan
~150 ml świeżo wyciskanego soku z pomarańczy
~proszek do pieczenia
Mąkę przesiewamy dodajemy mielony len , przyprawę , proszek do pieczenia , marchewkę .
Mieszamy suche składniki.
Dodajemy rozgniecionego banana , masło , kleik z nasion chia , sok pomarańczowy.
Mieszamy dokładnie , pieczemy 200*C-220*C przez około 40 min.
DZIĘKUJĘ ,DZIĘKUJĘ ,DZIĘKUJE PAMELA JESTEŚ CUDOWNA !
Musiałam być naprawdę grzeczna ;)
Prezent niesamowity , czytasz w myślach ? haha ;)
Dziękuję za miłe słowa w liście ♥♥♥♥♥♥
WESOŁEGO MIKOŁAJA !
:*
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ten przekładaniec :) i prezenty równie pyszne!
OdpowiedzUsuńchyba widzę moje ulubione masełko, które mama mi podjada :D
OdpowiedzUsuń