Muffina dyniowo - orzechowo- cynamonowa nadziana masłem orzechowym i winogrona.
Składniki:
~3łyżki puree z dyni
~dojrzały banan
~łyżka mąki orzechowej
~4 łyżki płatków owsianych
~małe jajko
~3 daktyle (namoczone wscześniej)
~posiekane orzechy(migdały ,włoskie,nerkowce...)
~cynamon
~przyprawa do piernika (szczypta)
~soda oczyszczona
~proszczek do pieczenia
1.Nagrzać piekarnik.
2.Białko ubić z sodą i proszkiem do pieczenia na sztywną pianę .
3.Pozostałe składniki zmiksować i wymieszać z pianą .
4.Piec 35 min 180*C
Miała być tarteletka ale miałam problem z foremką i krem dyniowy z niej uciekł ;/
Czy tylko ja mam problemy z naczyniami żaroodpornymi ? Jak nie za małe to za duże ,ehh;/
Więc szybko wymyśliłam coś awaryjnego i wyszła muffina !
Może nie wygląda aż tak rewelacyjnie , ale smakuje obłędnie ;)
Dla mnie najlepsza jaką do tej pory jadłam !
Kto nie ryzykuję ten nie zyskuję ! haha ;)
A do tarteletki napewno jeszcze wróce ;p
No to mamy jesień ! To lecę biegać ;)
Miłego dnia !
wygląda pięknie, chyba bardziej się bym skusiła na nią niż tartaletkę <3
OdpowiedzUsuńNie wygląda rewelacyjnie!? Żartujesz sobie? Obłędny kawał baby :D
OdpowiedzUsuńJa też mam same niewymiarowe naczynia żaroodporne, ale ta Twoja muffina wygląda jak z profesjonalnej cukierni! Oj jesienny bieg, czuję zapach liści i orzeźwienie :D
OdpowiedzUsuńPerfekcja w czystej postaci :D
OdpowiedzUsuń